paint splash
paintGedichtenwandeling Nieuwleusenpaint splashpaint splashpainting

Gedichtenwandeling Nieuwleusen

Kies uit een wandelroute van 5 of 8 kilometer of loop ze aansluitend (13 kilometer). Lees op verschillende plaatsen op de route een gedicht dat speciaal is gecomponeerd voor die plek. Start- en eindpunt is bij het museum de Palthehof achter de Grote Kerk.

De gedichtenroute is samengesteld aan de hand van een wedstrijd en gedrukt op een set royale ansichtkaarten met een passende foto. Voor u aan de wandeling begint, kunt u de set 'Gedichtenroute Nieuwleusen, inclusief routekaart', afhalen in Museum Palthehof of bij boekhandel De Readshop op de Grote Markt.

De wandeling van 8 km door het dorp start vanaf het Museum Palthehof en gaat over de oude begraafplaats achter de voormalige burgemeesterswoning naar Nieuwleusen-Noord, door het Zuiderpark en langs de Hulsterplassen. De wandeling van 5 km gaat eerst door het mooie Palthebos naar de Molen Massier en achter de oude begraafplaats. De gedichten zijn in de routebeschrijving vermeld. Er zijn geen bordjes geplaatst.

Onder de knop is een routebeschrijving te vinden met daarin een volledige beschrijving van alle bezienswaardigheden onderweg en van alle QR-tegels die onderweg zijn aangebracht met extra informatie die is te raadplegen met de QR-scanner op uw smartphone.

De route is ook te Downloaden in een GPS-app waarmee u de route online kunt volgen op uw smartphone. Als u die nog niet heeft dan kunt u bijvoorbeeld de app Topo-GPS installeren.

Bekijk hier de routebeschrijving   Download route