paint splash
paintKunst in gemeentehuis Dalfsenpaint splashpaint splashpainting

Kunst in gemeentehuis Dalfsen

Bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Dalfsen is veel aandacht besteed aan kunst en kunstenaars uit de gemeente. Werk van bekende en minder bekende kunstenaars zijn overal in de gemeente te vinden.

Van Jan Masselink (1904-1984) is een kleine collectie schilderijen en tekeningen aanwezig in Museum Palthehof in Nieuwleusen, waaronder het hier afgebeelde werk.

In 2008 is bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis van Dalfsen bewust aandacht besteed aan kunst en kunstenaars in de gemeente. Vijf vergaderkamers hebben de naam kregen van een kunstenaar. Daar is uiteraard ook werk van hun hand te vinden dat is geïnspireerd op deze omgeving. De kunstenaars zijn: G. W. Dijsselhof, W.G. Hofker, J. Masselink, W. Meijlink en J.G. Smits.

Lokale kunst van jong en oud

Twintig gedichten van basisschoolleerlingen rond het thema Waterspiegelingen zijn geëtst in de aanwezige wastafels. De trouwzaal is ingericht door de ook in Hoonhorst wonende Jeroen Krabbé. Het koningsportret van Willem Alexander maakte zijn zoon Jasper Krabbé met textielstoffen uit de gemeente met een historische verbintenis. In alle kernen zijn in de openbare ruimte kunstwerken aanwezig. In het eerste weekend in mei vindt jaarlijks het Kunst om Dalfsen evenement plaats, met een route langs ateliers verspreid door de hele gemeente.

Van Gerrit Willem Dijsselhof (1866-1924) zijn verschillende werken aanwezig in het Drents Museum te Assen en in het (Gemeente Museum) Kunstmuseum in Den Haag, waar ook, heel bijzonder, als ‘totaal kunstwerk’ een Dijsselhof-stijlkamer aanwezig is. W.G. Hofker (1902-1981) werd beroemd om zijn latere Balinese schilderijen. Van Jan Masselink (1904-1984) is een kleine collectie schilderijen en tekeningen aanwezig in Museum Palthehof in Nieuwleusen.

Meer weten?
paintpaint splashpaint splashpainting