paint splash
paintMuseum Palthehofpaint splashpaint splashpainting

Museum Palthehof

In 1982 werd de historische vereniging ‘Ni’jluusn van vrogger’ opgericht. In 1998 openden zij Museum Palthehof. In het museum maak je kennis met de geschiedenis van Nieuwleusen en omgeving.

In 1982 werd de historische vereniging ‘Ni’jluusn van vrogger’ opgericht. Het doel van de vereniging is meer kennis en belangstelling voor de geschiedenis van Nieuwleusen en de gemeente Dalfsen. In 1998 is Museum Palthehof geopend. Het ligt tussen de Grote Kerk en de oude begraafplaats aan de hoofdlaan naar het Palthebos. Het museum is gebouwd in de vorm van een schaapskooi. In het museum vind je voorwerpen van het dagelijks leven, oude ambachten, industriële bedrijvigheid, fietsenfabriek Union, landbouw en een compleet schoolklasje. Ook vind je hier een unieke verzameling van foto’s en ansichtkaarten. Elk jaar is er een tentoonstelling die gekoppeld is aan een bepaald onderwerp.

Op het terrein staan een origineel TBC-lighuisje en een Verhalenwagon, die is gebruikt door de Dedemvaartsche Stoomtramweg Maatschappij (DSM).

paintpaint splashpaint splashpainting